trött

Hej trött Elin idag som skriver, men det får man vara när man jobbat 5 dagar i rad och 2 kväll/dag pass följt av en dag...! Aja, nu ska jag gå in i duschen och sen sätta igång en maskin med tvätt, om den nu inte är upptagen! ;P Kram på er! xoxo Elin

Morrn!

Hej alla! =)
Tyvärr så glömde jag mobilen hemma i torsdags så det blev inga kort...:( Men vi var i alla fall iväg till skövde först så jag kunde ta hepatitsprutan jag får via jobbet och sen drog vi till Max och åt sen in på biltema och köpa lampor till min bil och sätta in dem.

Sen va vi inne på ElinsEsplanad och kika lite på skor men kom dock ut tomhänd. Sen åkte vi hem och på kvällen va vi på Milano och åt 2 rätters middag! MMMMMUMMS!! =)

Så kortfattat var Torsdagen en BRA DAG med mitt <3! =)

Ha det bäst! xoxo Elin
 

Fest

hej! Igår var det 67års fest här hemma! =)
Jag, Sandra och Jenny fyller/fyllde 67 år tillsammans!
Så det firade vi!

Det var en riktigt lyckad fest och jag kom inte i säng förens kl. 03.30...!! Jag städade medans Koffe däckade i soffan och att väcka honom var fan inte lätt kan jag säga..! Det slutade med att jag fick dra till en "Bitchslap" så han vaknade. Inte nog med att jag knappt fick honom väckt, utan han skulle kissa i duschen också...suck! Fick säga till honom att vända sig om! ;P

Imorses, runt typ 12-13 tiden sådär så väckte han mig och vi åkte sen vid 14 tiden till hans föräldrar en sväng! =)

Nu har vi vart och handlat och strax kommer Martin, Sandra och Martin hit för lite mys!

Imorgon drar vi Salebygänget till Göteborg och Liseberg! =)
Kommer bli kul fast att jag inte åker några attraktioner direkt.

Det var lite uppdatering från igår/idag!
Ha det bäst!
xoxo Elin

Ridsugen!

Ridsuget ...ja, detta ridsug som bara blir värre och värre...!!
Det har kommit till det stadiumet nu att det är jobbigt.

Jag saknar underbara Champis enormt mycket!
Red honom sista lektionen och det finns inga ord för hur underbar den hästen är! Det steget, det energin...!

Alla säger och tror att han är så himla pigg hela tiden....
men så är inte alltid fallet...!

Champis är inte så hemskt pigg som alla tror sig veta....!
Anledningen till att han kutar runt med sina ryttare är att han springer iväg från sitt arbete.
Och när han springer så vågar de inte driva utan tar oftast bara tag i tyglarna och försöker bromsa.

Grejen är det att hans "broms" sitter i skänkeln och sätet, INTE i händerna! Han är en känslig ponny som behöver trygghet och någon som tar hand om honom, visar honom vägen.

Som Madde brukar säga: VART ska han, HUR ska han se ut, VAD ska han göra. När jag rider Champis brukar jag lite tyst för mig själv säga här, här, hit, här, hit, dit, så. Det funkar faktiskt för mig.

Då blir jag övertydlig i mitt säte och tar med mig yttersidan och hela hästen! Och man får inte glöma att driva honom och hålla honom framför sig! Man ska som på alla andra hästar hålla honom framför sig, ha honom i ett drivande läge och inte glömma alla tusentals halvhalter. Då kommer hans rygg upp och han börjar arbeta.

I detta blir han oftast TRÖG! haha tro det eller ej, men så är det.
Det har hänt att han har brutit av i galoppen och börjat små trava istället för att det är sååå jobbigt!
Det har också hänt att jag har fått sitta och sparka på honom med riktiga ponnysparkar med sporrar på för att han fullkomligt vägrar att gå fram för att han tycker det är onödigt med att arbeta! ;)

Men när han väl har kommit upp med ryggen, börjat att slappna av så är han den mest häftigaste ponnyn jag någonsin har suttit på!!!!!!



Ni som rider Champis för Madde, lita på henne när hon säger att ni ska hålla om! =) Hon har rätt, jag lovar jag har själv varit i den situationen många gånger!
Ta in allt vad Madde säger, hon är en naturbegåvning!
 

Hon kan mycket om hästar och är en super duktig ridlärare och en helt underbar människa! <3

Ha det bäst! xoxo Elin
 

Piggelin

Tja! Ett snabbinlägg här! =)
Jag känner mig pigg och städar för fulla muggar!
Nu en liten paus från städandet och slår in paket till Jenny Apell som fyller samma dag som jag! =)

Jag har diskat, torkat bänken, torkat spisen och "knapparna", torkat ur mikron efter att ha kört en skål med ättika och citronsaft (super enkelt men doftar lite starkt först) =)



Efter jag slagit in presenterna ska jag fortsätta i köket och ta och göra iordning på bordet och torka det, torka skåpsluckorna då det finns svarta fingrar på alla vita....typiskt för en pojkvän till mekaniker att smutsa ner med sina händer ;P
Vattna blommorna och plantera om några också! =)

Sen måste jag ta golven också men vet inte om det blir nu eller någon annan dag.
 

Finger och antagning...

Hej alla!
Idag fick jag antagningsbeskedet för hösten till sjuksköterske utbildningen i skövde och trollhättan! Dock blev jag i skövde reserv 290 och i trollhättan reserv 368....I skövde var det 39 som blev antagna från min urvalsgrupp och i trollhättan 45 antagna.. Men sen vet man ju inte hur många som inte svarar, inte dyker upp eller hur många som tackar nej....! Ett litet hopp finns fortfarande MEN det är mycket litet.

Om jag inte kommer in på reservantagningen den 6/8 så får jag väl forsätta att söka jobb, men då verkligen ta tag i det!
Jag vill ju dock ha det optimala och jobba endast dagtid utan helger... då jag är extremt trött just nu på att jobba både helger och kvällar blandat med dagtider...Jobbigt som satan speciellt om man jobbar kväll/dag!

Jag tycker verkligen inte om att jobba helger heller... Som jag sagt till mamma när vi pratade lite för ett tag sen att det går väl bra att jobba på ett sånthär schema; kväll, dag och helg en sommar men det håller liksom inte i längden och nu har jag provat på detta schemat många gånger på olika ställen dessutom och det är fortfarande lika surt och tråkigt när kompisarna tvingas att rätta sig efter mitt schema... :S

Ne, nu ska vi vara positiva här! =)
Jag trivs bra på BB, har inget att klaga på och det är ju klart att man inte kan stänga ner BB på kvällar och helger liksom...SJÄLVKLART!
Men jag är inte hållbar för ett sådant schema i längden helt enkelt.

Idag har jag sökt jobb hos syrran =)
På blå-/vitsippan som jag var "Ordinarie vikarie" på!
Många har nu slutat där så de söker fler folk!
Självklart söker jag och hoppas på det bästa då jag trivdes väldigt där! =) Vissa skulle inte klara av att jobba med sin syster men jag och Anna, eller ja, i alla fall jag har inga som helst problem med detta! Då jag tycker om min syster (och broder) väldigt mycket! =)
What would i do without you, liksom?

Koffe och Linus är iväg till Svalnäs och solar? haha
strandfags? hahahaha xD Jag har inte vart på stranden ännu, har alltså inte kännt sand.
Men det kommer väl! =)

Jag tog av plåstret på fingret förut för att lufta (vilket jag gör rätt ofta då det läker bättre!) såg att det var väldigt torrt och tog olja på det, men huden är så torr så det ville inte ta emot oljan in i huden...??
Och nu sitter jag med lotion på och det har fortfarande inte huden tagit emot och jag har ändå suttit i 20 min i alla fall med det på...??

Ömmar gör det fortfarnade dessutom, inte så konstigt dock i och med att jag skar rätt djupt...typiskt!
Men nu är det ju ändå 3 veckor sen. på lördag....

Nu blev det mycket text utan bild...jaja, ni får leva med det! =)
xoxo Elin

Nya blogg.se

Hej alla! Ett litet snabbinlägg här,
Jag vet att jag har varit/är urusel på att uppdatera....
Men jag skyller faktiskt på jobbet där.
Jobbar aset mycket känns det som känns ibland knappt som att man är ledig något då man har en ledig dag där och en annan dag där...lite ut strött sådär och mindre samanhängande liksom.
Har varken tid för lägenheten eller bloggen just nu, all koncentration ligger på att vila och sova så mycket som möjligt när jag inte jobbar.
Ne, nu ska jag dra mig. Ha det så bra!
xoxo Elin

RSS 2.0